Nana, matičnjak, vranilova trava, bosiljak, origano – 2016.

Dragi naši, kako je sezona za proizvodnju lekovitog bilja 2016. uveliko u toku, radovi na Chamomilla plantažama su u punom jeku. Izdvajamo za vas deo atmosfere iz naše bogate ponude najkvalitetnijeg bilja. Matičnjak, nana, origano, bosiljak i vranilova trava su ovih dana aktuelni pa su u Chamomilli ruke pune posla.
Da se podsetimo, lekoviti matičnjak je idealan kao pomoć kod herpesa (labijalnih i genitalnih), želudačne nervoze, nesanice, glavobolje, mucanja, poremećaja rada štitne žlezde, bolesti srca..
Nana pomaže kod hroničnog gastritisa i enteritisa, snižava nivo želudačne kiseline, otklanja želudačne i crevne kolike, upale želudačnih puteva, lokalni anestetik, saniranje reumatskih oboljenja, stomačne nervoze.
Vranilova trava pomaže kod respiratornih infekcija, izuzetno je jako baktericidno sretstvo protiv kašlja, bronhitisa i astme, upale crevne sluzokože, doprinosi boljem varenju, sprečava nadimanje itd.
Magični bosiljak i origano se ne mogu zaobići kao jedni od najpikantnijih začina u svakoj kuhinji.
Takođe, od bosiljka se može pripremati čaj koji je pogodan za probleme sa disajnim putevima, kod bolesti urogenitalnog trakta, a zbog jakih antibiotskih svojstava, pomaže i kod problema sa sinusima.

Linkovi do čaja i začina:

Bosiljak začin
Čaj od bosiljka