RTS Znanje-Imanje u poseti kod nas

Dragi naši, sa zadovoljstvom vas pozivamo da pogledate video reportažu RTS emisije ‘Znanje-Imanje’, koji su nas posetili 14. maja 2017. godine jer su želeli da zabeleže ručno branje domaće banatske kamilice iz Deliblatske peščare.

U video reportaži možete videti Chamomilla polje kamilice i čuveni stari ‘češalj’ za ručno branje kamilice.

Takođe, čast nam je prikazati vam našu novu modernu sušaru u kojoj brzo i efikasno sušimo lekovito bilje koje garantovano zadržava sva lekovita svojstva, izgled i boju. Time postižemo da naši čajevi, tinkture, čajne mešavine, lekovita ulja i dr, stižu do vas zagarantovano sa svim onim lekovitim sastojcima koje je priroda darovala.

Osnovna prednost sušenja bilja u sušari u odnosno na sušenje promajom u hangarima, tavanima i sl, jeste garancija kvaliteta lekovitog bilja. Naime, sušenje promajom je izuzetno dug proces koji može trajati i po nekoliko nedelja, a u kom se javlja prašina kao neželjeni efekat. Ono što takođe predstavlja problem kod sušenja na promaji je to što posle nekoliko dana sunčanog perioda i toplog vazduha, može nastupiti kišni dan, te bilje može ‘povući’ vlagu iz vazduha koja će ga potamneti što čini dobru potporu plesnima i buđi te tako unazaditi čitav proces.